Σάββατο
20.07.2024

Airtag: Αυτή είναι η νέα συσκευή της Apple σε μέγεθος νομίσματος που εντοπίζει τα χαμένα αντικείμενα (pics)

Το νέο έξυπνο gadget της Apple μπορεί να προσαρμοστεί σε κλειδιά, πορτοφόλια ή άλλα αντικείμενα και αναμένεται να κοστίζει 29 δολάρια. Ωστόσο, θα μπορείτε να βρείτε τα Airtags και σε συσκευασία των 4 τεμαχίων έναντι 99 δολαρίων

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, η Apple παρουσίασε το νέο gadget που θα λανσάρει στην αγορά σε λιγότερο από μία εβδομάδα: το AirTagμια συσκευή που θα εντοπίζει χαμένα αντικείμενα μέσω της εφαρμογής «Find My» της ios.

Κάθε συσκευή αναμένεται να κοστίζει 29 δολάρια. Ωστόσο, θα μπορείτε να βρείτε τα Airtags και σε συσκευασία των 4 τεμαχίων έναντι 99 δολαρίων. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή με τα AirTags να είναι διαθέσιμα στην αγορά από τις 30 Απριλίου.

Μοιάζουν αρκετά με το ήδη δημοφιλές gadget Tile, η νέα έξυπνη συσκευή της Apple μπορεί να προσαρμοστεί σε κλειδιά, πορτοφόλια ή άλλα αντικείμενα και στόχος της είναι να τα εντοπίζει σε περίπτωση που χαθούν. Σύμφωνα με το CNBC, είναι μια μικρή, κυκλική συσκευή σε μέγεθος ενός νομίσματος με το λογότυπο της Apple στο κέντρο. Διαθέτει τη λειτουργία bluetooth για σύζευξη με iPhone ή iPad ή Mac. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Find My», το σύστημα θα παρέχει αναλυτικές οδηγίες για τον εντοπισμό του χαμένου σας αντικειμένου.

Σε περίπτωση δηλαδή που χάσετε ένα αντικείμενο το οποίο θα έχετε συνδέσει προηγουμένως με το AirTag θα εμφανίζεται στο κινητό σας ένας χάρτης ο οποίος μέσα από ήχους και αναλυτικές οδηγίες θα σας κατευθύνει στο χαμένο σας αντικείμενο.

Τα AirTags λειτουργούν σε συνδυασμό με την εφαρμογή Find My του iPhone. Eίναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, πολύ ελαφριά και φέρουν πιστοποίηση IP67, είναι δηλαδή ανθεκτικά σε νερό και σκόνη. Έχουν ενσωματωμένο ηχείο, επεξεργαστή U1 και μπαταρία τύπου CR2032 – πρόκειται δηλαδή για τις κλασικές μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα ρολόγια χειρός – η διάρκεια ζωής της εκτιμάται σε περίπου ένα χρόνο. Στη συνέχεια οι χρήστες θα μπορούν να την αντικαταστήσουν πολύ εύκολα μόνοι τους.

Πώς να ρυθμίσετε το AirTag

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το νέο έξυπνο gadget της Apple σε ένα οποιοδήποτε αντικείμενο και να το ονομάσουν με μία προεπιλογή όπως «κλειδιά», «μπουφάν» ή να δώσουν ένα άλλο όνομα της επιλογής τους.

Για να λειτουργήσει αρχικά το Airtag χρειάζεται να καταχωρίσετε το Apple ID σας, έπειτα θα πάτε στην εφαρμογή «Find My» όπου θα εμφανιστεί η προεπιλογή «Νέα Στοιχεία» την οποία θα πρέπει να επιλέξετε για το συνδέσετε. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το AirTag στο στοιχείο που θέλετε να παρακολουθήσετε – μπορείτε να το κολλήσετε σε μπρελόκ, να το ρίξετε σε ένα σακίδιο ή μια τσάντα ή να το βάλετε στο πορτοφόλι ή στο κινητό σας – και είστε έτοιμοι. Θα ανατρέχετε στην εφαρμογή «Find My» όπου θα μπορείτε να παρακολουθείτε την τρέχουσα ή την τελευταία γνωστή τοποθεσία του αντικειμένου σε έναν χάρτη.

Η εύλογη απορία που γεννούν τα AirTags της Apple έχει να κάνει με τα προσωπικά μας δεδομένα και κατά πόσο αυτά θα αποθηκεύονται ή θα εμφανίζονται σε κάποιον άλλο κάτοχο Iphone ή Airtagw. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, πάντως, καμία πληροφορία τοποθεσίας, αλλά και επικοινωνία μας με το Find Me δεν θα αποθηκεύεται. Κάθε συσκευή θα είναι κρυπτογραφημένη, έτσι ούτε η ίδια η Apple θα γνωρίζει πολλά.

Η δεύτερη ανησυχία σχετίζεται με την περίπτωση που κάποιοι επιδιώκουν να σας παρακολουθήσουν και ρίξουν ένα AirTag στα πράγματα σας. Τι θα συμβεί σε αυτήν την περίπτωση; Κι αυτό, όμως, το έχει προβλέψει η Apple, γι’ αυτό και εάν ένα AirTag βρίσκεται μακριά από τον ιδιοκτήτη του για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε αρχίζει να εκπέμπει έναν ήχο, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό από το άλλο άτομο. Μένει να δούμε και στην πράξη, λοιπόν, πόσο σωστά θα επιτελέσουν τον σκοπό της δημιουργίας τους.

Διαβάστε ακόμα:

Η ελληνική ναυτιλία στο σταυροδρόμι της βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας

«Ανάσα» 2,7 δισ. ευρώ στη μεσαία τάξη από τα 5 νέα μέτρα Μητσοτάκη (vid)

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Σωστά τα νέα μέτρα αλλά όχι αρκετά – Απαιτεί πιο στοχευμένα μέτρα

Πηγή: newmoney.gr

Array