Πέμπτη
21.10.2021

Αγορά Crypto: Η κυβέρνηση Μπάιτεν εξετάζει μέτρα για την καταστολή τους

Την ώρα που η τιμή του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων αυξάνεται, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την καταστολή της αγοράς crypto, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Forbes.

Το Bitcoin έχει παρουσιάσει αύξηση 20% προσθέτοντας πάνω από 10.000 δολάρια στην τιμή του. Από κοντά ακολούθησαν ethereum, Cardano, BNB, XRP, Solana και Dogecoin, βοηθώντας την αγορά να ξεπεράσει τα 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τη στιγμή που ολόκληρη η αγορά βρίσκεται σε ανοδική πορεία, οι ΗΠΑ φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε συστάσεις για τα κρυπτονομίσματα για ζητήματα όπως τους «χρηματοοικονομικούς κανονισμούς, την οικονομική καινοτομία και την εθνική ασφάλεια», ανέφερε πηγή από τον Λευκό Οίκο μιλώντας στο Bloomberg.

Πιέσεις στις κυβερνήσεις για τα Crypto

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά και άλλες σε όλο των κόσμο, δέχεται πιέσεις να προχωρήσει σε περιορισμό της αγοράς crypto. Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων ξεσηκώθηκε το καλοκαίρι ενάντια στην πίεση που άσκησε το υπουργείο Οικονομικών για φορολογικές δηλώσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, ως μέρος του πακέτου υποδομής του πρόεδρου Μπάιντεν.

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα που συνδέονται με πραγματικά νομίσματα ή περιουσιακά στοιχεία πραγματικού κόσμου.

ΠΗΓΗ: economistas.gr