Τετάρτη
17.08.2022

Αυτόνομη οδήγηση: Γιατί τα συστήματά της χρειάζονται επανεξέταση

To ΙΙΗS, η πανίσχυρη υπηρεσία ασφαλείας των αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ, επισημαίνει ότι τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης χρειάζονται περισσότερες δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην επιτρέπουν στους οδηγούς να τα λειτουργούν με λάθος τρόπους

Η υπηρεσία Institute For Highway Safety (IIHS) η οποία έχει μεγάλη δύναμη στις ΗΠΑ και ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των οδηγών και τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους.

Τώρα, ανακοίνωσε ότι εξετάζει ένα νέο σύστημα με το οποίο θα δοκιμάζει τα διάφορα συστήματα υποβοήθησης των νέων αυτοκινήτων.

Στόχος της νέας προσπάθειας είναι να βοηθήσει σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά την απόσπαση της προσοχής των οδηγών κατά την χρήση συστημάτων αυτόνομης οδήγησης όπως τα Autopilot και Super Cruise.

To θέμα της χρήσης αυτών των συστημάτων έχει πάρει διαστάσεις στην Αμερική μετά μια σειρά ατυχημάτων, και αναφορές για οδηγούς που έκαναν κατάχρηση των συστημάτων είτε βγαίνοντας από το κάθισμα του οδηγού είτε παίρνοντας έναν ύπνο με το αυτοκίνητο εν κινήσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του IIHS, David Harkey, τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης μπορούν να κάνουν λιγότερο βαρετές τις μεγάλες διαδρομές, όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάνουν και ασφαλέστερη την οδήγηση.

Μάλιστα, ίσως συμβαίνει το αντίθετο, αν κάθε σύστημα από αυτά δεν έχει τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

Πηγή: newmoney.gr