Δευτέρα
15.04.2024

Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο της Binance

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ανταλλακτηρίου Binance, μετά την ομολογία ενοχής της εταιρείας στις κατηγορίες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αυτές του ξεπλύματος χρήματος και των κυρώσεων.

Ο Γκάμπριελ Άμπεντ, πρώην πρέσβης των Μπαρμπάντος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ορίστηκε πρόεδρος του νέου επταμελούς συμβουλίου.

Πέρα από τον Abed, στο διοικητικό συμβούλιο έχουν ενταχθεί τα μακροχρόνια στελέχη Heina Chen, Jinkai He και Lilai Wang, έχουν ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο. Τα εξωτερικά μέλη Arnaud Ventura και Xin Wang εμπλουτίζουν το board of directors.

Υπό την ηγεσία του Teng, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, η Binance υφίσταται σημαντικές αλλαγές. Μετά τον συμβιβασμό με τις αρχές των ΗΠΑ, το ανταλλακτήριο μετατοπίζεται προς ένα πιο συμβατικό εταιρικό πλαίσιο. Αυτό περιλαμβάνει τη σύσταση ενός επίσημου συμβουλίου και ενδεχομένως τη ύπαρξη έδρας.

Ο διακανονισμός 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους στη νομική ιστορία των ΗΠΑ, τονίζει τον αυστηρό ρυθμιστικό έλεγχο των ανταλλακτηρίων.

Πάντως, το νέο Δ.Σ. έχει γίνει δεκτό με ανάμεικτες αντιδράσεις: Εμπειρογνώμονες όπως ο Austin Campbell, σύμβουλος για εταιρείες blockchain, έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την περιορισμένη εξωτερική εποπτεία του διοικητικού συμβουλίου και την ανάγκη για πιο έμπειρους επαγγελματίες χρηματοοικονομικής συμμόρφωσης.

Σημειώνεται πως τα νομικά δεινά για την Binance δεν έχουν τελειώσει, καθώς ο ιδρυτής Changpeng Zhao περιμένει την καταδίκη του τον Απρίλιο. Η πιθανή ποινή φυλάκισης 18 μηνών του Zhao υποδηλώνει τις σοβαρές επιπτώσεις της μη τήρησης των κανονιστικών προτύπων.

Σε διεθνές επίπεδο, οι ρυθμιστικές προκλήσεις της Binance κλιμακώνονται. Για παράδειγμα, η Νιγηρία κατηγόρησε πρόσφατα την ανταλλαγή για φοροδιαφυγή. Αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει τις παγκόσμιες προκλήσεις επιβολής, τονίζοντας τη σημασία της κανονιστικής συμμόρφωσης για τις οντότητες κρυπτονομισμάτων.

Array