Δευτέρα
15.04.2024

Affidea: Πώς θα πολεμήσει το Αλτσχάιμερ με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Επανάσταση στον χώρο της Υγείας φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο, με πρωτοποριακές εφαρμογές στην ιατρική απεικόνιση και διάγνωση. H Affidea, επενδύοντας σε μεθόδους και διαδικασίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της ασφάλειας των εξεταζόμενων και ταυτόχρονα στη διασφάλιση του βέλτιστου ιατρικού αποτελέσματος, αξιοποιεί στην καθημερινή κλινική πρακτική εργαλεία που λειτουργούν με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI-based tools), ενισχύοντας σημαντικά τη φροντίδα των ασθενών και την ακρίβεια της θεραπείας.

Η Affidea Ελλάδος θέτει την Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία των ιατρών για την μαγνητική εγκεφάλου, με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη διαφοροδιάγνωση της άνοιας και της νόσου Αλτσχάϊμερ. Το λογισμικό icobrain dm που εφαρμόζεται πλέον στα διαγνωστικά κέντρα Affidea, επιτρέπει να γίνονται ταχύτερες και ακριβέστερες διαγνώσεις για εξατομικευμένη θεραπεία. Πιο ειδικά, το icobrain dm παρέχει οπτική και ποσοτική σύγκριση με ευρεία βάση δεδομένων, προσαρμοσμένη στο φύλο και την ηλικία του εξεταζόμενου. Με συγκεκριμένα δεδομένα για το προφίλ του ασθενούς, οδηγεί σε πιο ενημερωμένες και ταχύτερες αποφάσεις για τη φροντίδα του.

Για να κατανοήσουμε τη σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διάγνωση και στην επιλογή του σωστού πρωτοκόλλου θεραπείας για τον ασθενή, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του, αρκεί να λάβουμε υπόψη τα πρόσφατα δεδομένα:

·         3 έτη κατά μέσο όρο χρειάζονται από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων έως τη διάγνωση της νόσου Alzheimer

·         60% των ασθενών με Alzheimer υποδιαγιγνώσκονται

·         80% των ασθενών διαγιγνώσκονται με καθυστέρηση

·         50% των ιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν είναι εξοικειωμένοι με τη νόσο Alzheimer

Η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι εφικτή στην Affidea, καθώς τα διαγνωστικά κέντρα διαθέτουν υψηλής τεχνολογίας Μαγνητικούς Τομογράφους, που λαμβάνουν εξατομικευμένα στοιχεία από κάθε εξεταζόμενο, διασφαλίζοντας άριστη απεικόνιση ως προς το αποτέλεσμα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Affidea επαναπροσδιορίζει τη φροντίδα των ασθενών με εργαλεία για ακριβή διάγνωση και λειτουργική αποτελεσματικότητα. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα προς το μέλλον της ιατρικής ακριβείας, διασφαλίζοντας ότι κάθε ασθενής λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα προσαρμοσμένη στις μοναδικές ανάγκες του.

Διαβάστε ακόμα 

Ερευνα Βloomberg: Γιατί η πρόωρη μείωση στα επιτόκια θα ήταν μεγαλύτερο λάθος για την ΕΚΤ (γραφήματα) 

Μπιλ Γκέιτς: Σε μόλις 4 μετοχές έχει το 82% του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του ύψους $42 δισ. – Ποιες είναι 

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array