ΑΑΔΕ: Προσεχώς αποδεκτές και οι κάρτες εξωτερικού για πληρωμές φόρων – Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός

Μέχρι το τέλος του 2023, θα μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις στους στην εφορία με κάρτες του εξωτερικού Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό αλλά και αλλοδαποί οι οποίοι έχουν μεταφέρει τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η ΑΑΔΕ προχωρά σε διαγωνισμό για την υλοποίηση συστήματος αποδοχής ξένων καρτών στο δίκτυο ηλεκτρονικών συναλλαγών (EFT/POS) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και e-POS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων, δίνοντας χρονικό περιθώριο έως τις 30 Μαΐου για την υποβολή προσφορών, από τους ενδιαφερόμενους.

Το έργο έχει μεγάλη σημασία για την ΑΑΔΕ καθώς θα διευκολυνθούν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα που ζουν στο εξωτερικό.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών κάρτας VISA και Mastercard. Προαιρετικά θα εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών DINNERS, AMERICAN EXPRESS και China Union Pay, για τις οποίες θα ισχύει το ύψος προμήθειας των υποχρεωτικών καρτών.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΤ: Oι τράπεζες της Ευρωζώνης μείωσαν τις πιστώσεις περισσότερο από το αναμενόμενο

Αντικειμενικές αξίες: Το 2024 οι αλλαγές στις τιμές ζώνης

Στη γραμμή 4 του μετρό βλέπει ευκαιρίες η Dimand

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr