Τετάρτη
17.08.2022

21χρονος φοιτητής πούλησε την ψυχή του ως NFT για 300 ευρώ

Για την ακρίβεια, κάτι τέτοιο συμβαίνει στην περίπτωση του Δανού φοιτητή Stijn van Schaik – γνωστός και ως Stinus – ο οποίος έχει βάλει πωλητήριο στην ψυχή του προωθώντας την ως NFT στο OpenSea

 

Σκοπός του 21χρονου φοιτητή, όπως λέει, είναι να γνωρίσει στον κόσμο τις διάφορες δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων και της blockchain τεχνολογίας. Ο ίδιος είναι ενθουσιασμένους με τις πόρτες που ανοίγουν, βρίσκοντας συνεχώς νέους τρόπους να βγάζει χρήματα. Κι επειδή θέλει να γευτούμε και οι υπόλοιποι τη γλύκα του να μην κουνάς το μικρό σου δαχτυλάκι και να βλέπεις το λογαριασμό σου να φουσκώνει, είπε να μοιραστεί τα μυστικά.

Η συγκεκριμένη ιδέα του λοιπόν, θυμίζει αρκετά τότε που ο Bart από τους Simpsons πούλησε την ψυχή του για $5, πράγμα που στη συνέχεια μετάνιωσε. Για να μη συμβεί και στον Stijn, εκείνος αποφάσισε να τη δώσει έναντι 300 ευρώ και με ένα συμβόλαιο 9 σελίδων, που περιγράφει ό,τι πρέπει να περιμένει από το… προϊόν ο αγοραστής.

Το art project αυτό, ο 21χρονος το ονομάζει Stinus… and Soul. Δεν είναι κάτι απτό προφανώς, οπότε και ο ιδιοκτήτης του είναι απλά ιδιοκτήτης ενός virtual αρχείου που σύμφωνα με το ισπανικό Esquireμεταβιβάστηκε στον ControversB έναντι 0,11 Ether (περίπου 300€).