Κυριακή
21.07.2024

Χονγκ Κονγκ: Λύτρα σε stablecoin ζήτησαν οι απαγωγείς 3χρονου

Να πληρωθούν σε USDT, το stablecoin της Tether, ζήτησαν οι απαγωγείς ενός αγοριού στο Χονγκ Κονγκ. Ο 3χρονος έπεσε θύμα απαγωγής από εμπορικό κέντρο στις 3 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι απαγωγείς απαίτησαν τα πάρουν ως λύτρα 660.000 USDT (661.000 ευρώ).

Για τον σκοπό αυτό κάλεσαν τους γονείς του αγοριού να κατεβάσουν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και να αγοράσουν τη ζητούμενη ποσότητα USDT. Τους προειδοποίησαν, μάλιστα, να μην επικοινωνήσουν με την αστυνομία, προκειμένου να κρατήσουν ασφαλές το παιδί τους. Τελικά, οι δράστες εντοπίστηκαν και το αγόρι απελευθερώθηκε.

Το 2023 το USDT της Tether ήταν το Νο1 stablecoin για ξέπλυμα χρήματος. Τα στοιχεία που μετέδωσε το Bloomberg, δείχνουν ότι το USDT συνδέθηκε με 19,3 δισ. δολάρια παράνομων συναλλαγών το 2023 (από 24,7 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος). Σημαντικό μέρος των συναλλαγών αυτών κατευθύνθηκε στην τρομοκρατία, με εξτρεμιστικές οργανώσεις να το επιλέγουν για τη μεταφορά κεφαλαίων, παρακάμπτοντας τα εμπόδια που υπάρχουν στον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Array