Τετάρτη
26.06.2024

Το Κογκρέσο αψηφά τη SEC και εγκρίνει σχέδιο νόμου για τα crypto

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε την Τετάρτη (22/5) ένα νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα, παρά τη νέα προειδοποίηση της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής για τις κινητές αξίες ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικούς χρηματοοικονομικούς κινδύνους.

Ο -υποστηριζόμενος από τους Ρεπουμπλικανούς- νόμος περί χρηματοοικονομικής καινοτομίας και τεχνολογίας για τον 21ο αιώνα πέρασε με ψήφους 279 υπέρ και 136 κατά, σύμφωνα με το Reuters. Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου στο αμερικανικό Κογκρέσο θεωρούν ότι το σχέδιο νόμου θα παράσχει ρυθμιστική σαφήνεια και θα συμβάλει στην προώθηση της ανάπτυξης του κλάδου της κρυπτογράφησης.

Η έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων έρχεται την ώρα που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ετοιμάζεται να ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), που παρακολουθούν την τιμή του ethereum στη spot αγορά των ΗΠΑ. Αναλυτές του Bloomberg επισημαίνουν ότι ενδεχόμενο «πράσινο» φως θα συνοδευτεί από σημαντική ώθηση στον Αιθέρα, ο οποίος έχει σημειώσει άλμα πάνω από 30% την τελευταία εβδομάδα, με την τιμή διαπραγμάτευσής του να διαμορφώνεται πέριξ των 3.780 δολαρίων.

Ο πρόεδρος της SEC, Γκάρι Γκένσλερ, σφοδρός πολέμιος των κρυπτονομισμάτων, ανέφερε σε δήλωσή του ότι το νομοσχέδιο για τα cryptos, που πέρασε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, «θα δημιουργήσει νέα ρυθμιστικά κενά και θα υπονομεύσει προηγούμενα δεκαετιών σχετικά με την εποπτεία των χρηματοοικονομικών συμβάσεων, θέτοντας παράλληλα τους επενδυτές και τις κεφαλαιαγορές σε μεγάλο κίνδυνο».
Source: powergame.gr

Array