Κυριακή
21.07.2024

Σε χαμηλό ενός μήνα το Bitcoin

Η τιμή του εμβληματικού κρυπτονομίσματος, του Bitcoin υποχώρησε για τελευταία φορά περισσότερο από 4% στα 61.211,00 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Νωρίτερα, έπεσε στα 60.666,30 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Την τελευταία εβδομάδα, έχει υποχωρήσει περισσότερο από 8%.

Τα επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σημείωσαν δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών, σύμφωνα με την CoinShares. Την περασμένη εβδομάδα, τα επενδυτικά προϊόντα κρυπτογράφησης σημείωσαν τον χαμηλότερο όγκο συναλλαγών παγκοσμίως από τότε που ξεκίνησαν τα αμερικανικά ETFs bitcoin τον Ιανουάριο.

«Τώρα έχουμε δει εκροές 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα ETF κρυπτογράφησης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι οποίες ξεκίνησαν όλες μετά τη συνεδρίαση της FOMC. Η πεποίθησή μας είναι ότι η συνεχιζόμενη απαισιοδοξία σχετικά με τον αριθμό των μειώσεων των επιτοκίων επιβαρύνει το συναίσθημα για τα κρυπτονόμισμα», δήλωσε στο CNBC ο James Butterfill, επικεφαλής της έρευνας του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων με επίκεντρο το κρυπτονόμισμα. «Η Fed έχει υποδείξει ότι πρέπει να δει περαιτέρω στοιχεία για την πτώση του πληθωρισμού προτού γίνει πιο ήπια, οπότε οποιαδήποτε μακροοικονομική άποψη που τονίζει ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται, πιθανότατα θα στηρίξει τις τιμές, και αντίστροφα, μια πληθωριστική ημερομηνία θα επιβαρύνει τις τιμές».

Η Eleanor Gaywood, επικεφαλής στρατηγικής της Coincover, δήλωσε ότι συχνά υπάρχει νευρικότητα στην αγορά ενόψει του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, του προτιμώμενου δείκτη πληθωρισμού της Fed, ο οποίος αναμένεται αυτή την Παρασκευή. Είπε ότι τα σημάδια για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τα νεύρα των επενδυτών και να σταθεροποιήσουν την τιμή του bitcoin.

Επιπλέον, το bitcoin είδε ένα άλμα στις ρευστοποιήσεις long, αναγκάζοντας τους εμπόρους να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην τιμή της αγοράς για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Τις τελευταίες 24 ώρες, πραγματοποιήθηκαν ρευστοποιήσεις long bitcoin ύψους 97,83 εκατομμυρίων δολαρίων σε κεντρικά χρηματιστήρια, σύμφωνα με το CoinGlass.

Τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν σε γενικές γραμμές πτώση μαζί με το bitcoin. To Ether έχασε 4%, ενώ το token που συνδέεται με την πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων Solana υποχώρησε κατά 3%, το μάρκο πληρωμών XRP διολίσθησε κατά 1% και το μάρκο meme dogecoin έπεσε σχεδόν 5%.

Στις μετοχές, η Coinbase υποχώρησε κατά σχεδόν 4% και η MicroStrategy  υποχώρησε περισσότερο από 5% κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση. Οι ανθρακωρύχοι σημείωσαν πτώση σε όλους τους τομείς.

Την περασμένη εβδομάδα, η CryptoQuant εκτίμησε ότι το bitcoin θα μπορούσε να διολισθήσει πίσω στα 60.000 δολάρια, αφού έπεσε κάτω από τη βασική στήριξη των 65.800 δολαρίων, λόγω έλλειψης ανοδικής δυναμικής. Τα δεδομένα της εταιρείας στην αλυσίδα δείχνουν ότι οι έμποροι έχουν μειώσει τις συμμετοχές τους από τότε που το bitcoin άγγιξε τα 70.000 δολάρια στα τέλη Μαΐου και δεν έχουν ακόμη αρχίσει να αγοράζουν ξανά.

Μηνιαία πτώση 10% για το bitcoin

Για το μήνα, το bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν 10%. Στις αρχές Ιουνίου, άγγιξε για λίγο το επίπεδο των 71.000 δολαρίων, αλλά έκτοτε σημειώνει σταθερή πτώση. Σε μεγάλο βαθμό έχει κολλήσει σε ένα στενό εύρος μεταξύ 60.000 και 70.000 δολαρίων από τα μέσα Μαρτίου, όταν έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 73.797,68 δολαρίων.


Source: powergame.gr

Array