Κυριακή
21.07.2024

Οι τρεις λόγοι πίσω από τη βουτιά των altcoins

Δύσκολος καιρός για τα altcoins, με τα περισσότερα κρυπτογραφικά mid και small caps να κατεβαίνουν σε χαμηλά εβδομάδων, την ώρα που το bitcoin διατηρεί ένα επίπεδο αντίστασης μεταξύ 65.000 και 66.000 δολαρίων. Η σημαντική υποχώρηση των alts έχει ως αποτέλεσμα να εξανεμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από το ράλι της αγοράς crypto τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον αναλυτή κρυπτογράφησης και ιδρυτή της MN Trading, Michaël van de Poppe, το πτωτικό γύρισμα των altcoins οφείλεται αρχικά στην υποχώρηση του ethereum. Παραδοσιακά, το Νο2 των crypto αποτελεί καταλύτη για την πορεία αρκετών κρυπτονομισμάτων. Ο Αιθέρας έχει χάσει το 10% της αξίας του από τα τέλη Μαΐου. Μετά το αρχικό σήμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για τα spot ethereum ETF, η αβεβαιότητα παραμένει αναφορικά με το πότε τελικά ξεκινήσουν τα συγκεκριμένα επενδυτικά προϊόντα στα αμερικανικά χρηματιστήρια. Αναλυτές του Bloomberg έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιο τη 2α Ιουλίου, ωστόσο δεν υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα εισαγωγής, την ώρα ο «Mr Sec» (aka Γκάρι Γκένσλερ) αρνείται να δηλώσει ρητά αν θεωρεί το ethereum εμπόρευμα ή τίτλο.

Τροχοπέδη για τα altcoins ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Δεύτερο «βαρίδι» που τραβά προς τα κάτω τα alts, ο επίμονος πληθωρισμός και η ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας, που απομακρύνουν την αφετηρία έναρξης στις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed. «Τα altcoins ανθίζουν καλύτερα σε περιόδους ποσοτικής χαλάρωσης και χαμηλών επιτοκίων”, όταν αυξάνεται η ρευστότητα στην παγκόσμια οικονομία» εξηγεί. Και υπογραμμίζει ότι αυτό έχει παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια προηγούμενων κύκλων, καθώς τα altcoins πηγαίνουν καλά «όταν το χρήμα είναι φθηνό για δανεισμό και τα επιτόκια είναι χαμηλά».

Την τριλογία της πτώσης συμπληρώνει η κυριαρχία του bitcoin έναντι των alts, η οποία έχει εκτοξευτεί στο 55,34%, σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView. Ο αναλυτής, πάντως, θεωρεί ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης των spot ethereum ETF στις ΗΠΑ θα κλείσει την «ψαλίδα».


Source: powergame.gr

Array