Κυριακή
21.07.2024

Η “τέλεια καταιγίδα” που βύθισε bitcoin και altcoins

Tο bitcoin έχασε και το όριο των 65.000 δολαρίων, με τη νέα υποχώρηση να μεγαλώνει την «αιμορραγία» στα altcoins. Καταγράφοντας νέα βουτιά άνω του 3%, το bitcoin κατρακύλησε στις 64.347,91 δολάρια. Λίγο μετά τις 19:30 νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (18/6), το κορυφαίο κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στις 64.574,31 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 3,24%. Είναι η πρώτη φορά από τις 16 Μαΐου που το bitcoin πέφτει κάτω από τις 65.000 δολάρια.

Το ethereum έχει υποχωρήσει στις 3.419,88 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 3,68%. Βαριές απώλειες για το XRP. Τo token της Ripple υποχωρεί άνω του 7% στα 0,48 δολάρια. Βουτιά σχεδόν 8% για το litecoin στα 71,45 δολάρια. Σημαντική υποχώρηση και για το solana. To SOL διαπραγματεύεται στα 134 δολάρια, έχοντας διολισθήσει 7%. Άνω του 10% η πτώση για το dogecoin.

Γιατί βυθίζεται το bitcoin και «ματώνουν» τα altcoins

Η απομάκρυνση της προοπτικής έναρξης στη μείωση των επιτοκίων από τη Fed κάνει τους επενδυτές υψηλού ρίσκου να προτιμούν μετοχές και ομόλογα, αναζητώντας μεγαλύτερες (και πιο σίγουρες) αποδόσεις. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος για την σημαντική υποχώρηση των κρυπτονομισμάτων.

«Συχνά, όταν οι συναλλασσόμενοι δεν είναι εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο με τον οποίο η οικονομία ή οι αγορές αποδίδουν, είτε πωλούν με έκπτωση για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειές τους είτε αποχωρούν από πιο ριψοκίνδυνες θέσεις περιμένοντας να ξεκαθαρίσει η αβεβαιότητα» εξηγεί ο Marko Jurina, διευθύνων σύμβουλος της Jumper.Exchange, που δίνει τη δυνατότητα σε traders να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα σε δίκτυα blockchain. Και προσθέτει: «Σήμερα, πιθανότατα βλέπουμε να διαδραματίζεται ένα ή και τα δύο από αυτά τα σενάρια».

Όπως τονίζει, «οι οικονομικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο αποδυναμώνονται, τα γεωπολιτικά ζητήματα απέχουν πολύ από την οριστική τους επίλυση και οι αγορές είναι πιο “αραιές” κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών». Και καταλήγει, υπογραμμίζοντας: «Δεδομένης αυτής της “τέλειας καταιγίδας”, οι κινήσεις πιθανότατα θα είναι παραβολικές προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, ενώ πολλοί άνθρωποι θα λείπουν από τα γραφεία τους για διακοπές και καθώς θα διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ».

Το bitcoin κατέγραψε ιστορικό υψηλό στις 14 Μαρτίου (73.797,68 δολάρια), έχοντας ισχυρή ώθηση από το οικοσύστημα των αμερικανικών ETFs. Από τότε παλεύει με το όριο των 70.000 δολαρίων. Από τις αρχές Ιουνίου το bitcoin έχει υποχωρήσει 4% και 9% σε επίπεδο τριμήνου. Τα στοιχεία του CryptoQuant δείχνουν ότι το bitcoin θα συνεχίσει τις χαμηλές πτήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η πλειονότητα των traders έχει μειώσει σημαντικά τις συμμετοχές τους από τη στιγμή που το bitcoin άγγιξε το επίπεδο των 70.000 δολαρίων στα τέλη Μαΐου.Source: powergame.gr

Array